Lifestyle

Ekspertët flasin: Është koha të përdorni dy maska

Me shfaqjen e varianteve të reja, një maskë mund të mos jetë mjaftueshëm për mbrojtje. Vënia e maskës është duke u kthyer në vënie të maskave. Zbulimi i varianteve shumë më infektuese të koronavirusit është duke i shtyrë ekspertët që të këshillojnë në përdorimin e dy maskave.

Ndryshimi është mjaftë i thjeshtë, vendosni edhe një maskë përsipër, ose për mbrojtje më të mirë, përdorni maskë kirurgjike dhe mbi të vendosni një maskë të bërë nga materiali. Disa shtete aziatike, përfshirë Korenë e jugut dhe Singaporin, kanë prodhuar maska të kualitetit të lartë dhe i kanë shpërndarë direkt në shtëpitë e të gjithë banorëve.

Shtete evropiane kanë filluar të kërkojnë qytetarëve të vendosin maska kirurgjike në vende publike, pas fillimit të përhapjes së variantit Britanik, i cili është 70% më infektues. Ekspertët nga SHBA veçse kanë filluar të rekomandojnë këtë teknikë me dy maska, dhe shumë shtete të botës gjithashtu kanë filluar këshillimin.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close