fbpx
Lifestyle

Flini pak apo e teproni me gjumin, këto janë rrez iqet për shëndetin

Mungesa e gjumit dhe gjumi i tepruar, e rrisin rrezikun e sulmit ne zemër, shkruan Dailymail. Njerëzit që flenë më pak se 5 orë e rrisin rrezikun për 52% për sulmet ne zemër, dhe në të njëjtën kohë ata që flenë më shumë se 10 orë brenda një natë e dyfishojnë këtë rrezik.

Studimi i bërë nga një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Kolorados, tregon se edhe njerëzit të cilët nuk konsumojnë cigaren, ushtrojnë dhe nuk kanë predispozita gjenetike të sëmundjeve kardiovaskulare, nëse nuk flenë sa duhet janë më të rrezikuar nga këto probleme. Gjumi i tepërt e rrit rrezikun nga inflamacionet, kurse gjumi i paktë mund t’i dëmtoj indet e trurit si dhe mund të shkaktojë sulm ne zemër.

“Ky studim tregon edhe një herë rëndësinë e gjumit në raport me shëndetin e zemrës”, tha Celine Vetter, autore e studimit. Shkencëtaret besojnë se gjetjet e tyre do t’i vetdijësojnë njerëzit për rëndësinë e gjumit në raport më shëndetin.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button