fbpx
Lifestyle

Interesante/ Ja si të mbroni bimët e mbjella nga i ftohti i dimrit

Mësoni se si të mbrojmë bimët dhe lulet e mbjella nga dëmtimet me teknikat dimërore.

Mbroni bimët nga ngrica. Bimët dhe lulet që janë të mbjella në vazo janë më të thjeshta për tu mbrojtur në çfarëdolloj stine. Vazot e vogla mund të futen në ambientet e shtëpisë kur koha është me shi ose ngrica, ndërsa vazot e mëdha mund të mbulohen me qese plastike.

Këta kapuçë, që mbajnë jashtë të ftohtin zakonisht janë prej xhami, por në mungesë të tyre përdoren plastiket. Të dizenjuara në formën e kambanës, ato mbrojnë të gjithë bimën së bashku me kontenitorin ku ndodhen.

Kulturat, si fasulet, specat,domatet etj, janë të ndjeshme ndaj ngricave dhe nëse merreni me kultivimin e tyre gjatë dimrit, është mirë që ti ruani në sera. Disa nga këto kultura, si agrumet mund ti mbajmë në shtëpi, për shembull limonët dhe portokajtë që mos t’i zërë ngrica e parë.

Duke qenë se agrumet kërkojnë kushte shumë të favorshme, jo shumë ftohtë por edhe jo shumë ngrohtë dhe kur nuk kemi mundësi tjetër vetëm që t’i mbajmë ato në ambientin e jashtëm atëherë duhet të përdorim fertilizues anti-ngricë çdo dy javë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button