fbpx
Lifestyle

Keni pagjumesi? Mbani 1 nga këto bimët në dhomën tuaj

Nëse keni vështirësi të flini gjumë, zgjoheni të lodhur ose vuani shpesh herë nga dhi.mbjet e kokës lexoni më poshtë artikullin për të gjetur një mënyrë natyrale që të përmirësoni gjumin dhe shëndetin në përgjithësi.

Pagjumesia, makthet dhe apnea e gjumit janë të zakonshme këto ditë. Apnea e gjumit është momenti kur ndodh ndërprerja e frymëmarrjes dhe e ndalon trupin të qetësohet prandaj dhe gjumi ndërpritet. Nëse ky komp.likacion lihet pa u trajtuar ai shkakton shumë sëmundje të tjera.

Por në fakt, ka një mënyrë të thjeshtë dhe pa shumë pak shpenzime që do t’ju ndihmoj të flini shumë qetë dhe të bëni një gjumë të mirë. E dini cila është? Bimët dhe lulet. Përveçse aspekteve dekorative dhe zbukurimeve në dhomën tuaj, lulet dhe bimët janë edhe shumë të rëndësishme për gjumin. Tyler Davis, një ekspert nga Orchard Supply Hardware tregon se këto bime dhe lule do t’ju ndihmojë të flini qetë.

Bima e gjarprit Qëniet njerëzore kanë nevojë për oksigjen që të mbijetojnë, por nëse e merrni atë në nivele më të larta gjatë natës, atëherë mund të flini edhe më mirë. Shumë bimë çlirojnë edhe më shumë oksigjen, siç është edhe bima në fjalë. Lavander Një tjetër bimë aromatike, e cila ju ndihmon juve që të bëni një gjumë të qetë, përveçse ju dekoron ambientin është edhe bima e lavanderit.

Zambakët e bardhë Kjo lule e mban ajrin të freskët dhe ju të shëndetshëm. Njëkohësisht ju ndihmon që të flini mirë. Aloe Vera Kjo bimë trajton pagjumësinë dhe rrit cilësinë e gjumit. Ju qetëson dhe do t’ju lejojë që të flini gjumë shpejt.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button