Lifestyle

Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga migrena, mos i neglizhoni

Dhimbjet e kokës të shkaktuara nga migrena janë mjaft të forta dhe të padurueshme. Shenjat se migrena po afrohet janë shija metalike në gojë, si dhe urinim të tepërt apo mërzitje të shtuar.

Atëherë duhet shtuar qarkullimin e gjakut në tru, duke konsumuar një kafe të fortë, një gotë ujë, si dhe të ushtroheni fizikisht për 20 minuta.

Lëngjet shtojnë qarkullimin e gjakut, ndërsa kafeina dhe ushtrimet shpejtojnë punën e zemrës, si dhe shtojnë qarkullimin në tru.

Sulmet e migrenës shpesh paraprihen nga një gjendje e veçantë, me paraqitjen e çrregullimeve vizuale, interferojnë me aftësinë për të folur në mënyrë koherente, por ndonjëherë shkaktojnë konfuzion.

Pacientët me migrenë zakonisht janë në gjendje të perceptojnë shenjat e ardhjes së një sulmi të afërt dhe përpiqen të flenë. Gjatë gjumit, sulmet janë më të vështira për t’i përballuar.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close