fbpx
Lifestyle

Kjo është tendenca e re e flokëve këtë vit

Që nga fillimi i kohës, njerëzit kanë stiluar flokët e tyre në mënyra të ndryshme .Njerëzit i stilojnë flokët për shkak të dekorimit, prakticitetit, traditës/zakoneve, ose marrjes në një grup ose pjesë të shoqërisë. Pavarësisht nga gjinia,  flokët rriten disi në të njëjtën normë, transmeton lajmi.net.

Në pjesë të ndryshme të botës, hairstyle të ndryshme janë të pranueshme. Për shembull, në Evropën perëndimore, burrat zakonisht veshin flokët e tyre më të shkurtër dhe shumë më pak të stilizuar në krahasim me gratë.

Në kohërat romake, gratë mbanin flokët e tyre të gjata ndërsa burrat duhej t’i shkurtonin dhe t’i mbajnë të menaxhueshëm. Stilet e flokëve moderne kanë evoluar aq shumë sa njerëzit eksperimentojnë me gjëra të ndryshme çdo ditë. Sidomos kur mediat sociale kanë një pasim të madh, të famshëm në të gjithë botën dhe ndikues të tjerë po përpiqen të vendosin trendin e re.

Një prerje e tillë e famshme në Instagram është Mandala. Mandala është një fjalë sanskrite që përkthehet në rreth.Në mënyrë tipike, kur flasim për Mandalën, njerëzit zakonisht mendojnë se bëhet fjalë për tatuazhin tashmë viral Mandala. Sidoqoftë, këto trendet e reja përdorën idenë për të krijuar një prerje flokësh me të njëjtin simbolikë si tatuazhet.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button