fbpx
Lifestyle

Kujdes: 8 shenjat që tregojnë për sulm në tru

Nuk është e pazakontë që trupi të paralajmërojë paraprakisht se sëmundja po vjen. Sulmi në tru është një shkelje akute e rrjedhës së gjakut të trurit, që çon në dëmtimin dhe vdekjen e qelizave nervore. Kjo është për shkak të një këputje të enëve të gjakut në tru ose bllokim me një mpiksje gjaku.

Në këtë rast, gjaku ndalon të rrjedhë në një pjesë të caktuar të trurit dhe si rezultat, qelizat nervore që janë atje nuk marrin oksigjenin që na nevojitet, transmeton lajmi.net. Kjo sëmundje është bërë shumë e zakonshme dhe më së shpeshti shoqërohet me presionin e lartë të gjakut, çrregullime metabolike për shkak të ushqimit të tepërt dhe pirjes së duhanit. Sulmi në tru prek si burrat ashtu edhe gratë, por shkalla e vdekshmërisë është më e lartë për gratë.

Pas moshës 55-vjeç, rreziku i sulmit në tru dyfishohet me moshën në rritje në çdo dhjetë vjet. Fatkeqësisht, sulmi në tru si dhe sëmundjet e tjera kardiovaskulare janë mjaft të vështira për t’u zbuluar në kohë. Sëmundje të tjera shpesh dyshohen, dhe të paktën në rrezik nga goditje në tru.

Sinjale të rëndësishme të dërguara nga trupi:

Presioni i lartë i gjakut

Qafa e ngurtë

Dhimbje e rëndë koke

Paraliza e njërës anë të trupit

Probleme në qafë

Ndjenjë e papritur e lodhjes

E keni të vështirë të ecni ose të ngrini duart

Marramendje dhe dobësi e përgjithshme e trupit.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button