Lifestyle

Ky ushqim është i ndaluar për pacientët me covid, ja pse

Mjeku rus, Philip Kuzmenko, konfirmoi se njerëzit e infektuar me koronavirus duhet të kufizojnë sasinë e ushqimeve të kripura në dietën e tyre. Mbajtja e ekuilibrit të saktë midis ujit dhe kripës në trup është një pjesë e detyrueshme e trajtimit për pacientët me koronavirus.

Kuzmenko thotë se mjekët e monitorojnë këtë situatë në spitale, por në shtëpi njerëzit duhet të zgjedhin me kujdes se çfarë hanë dhe pinë gjatë sëmundjes, duke theksuar se dieta nuk duhet të përfshijë ushqime të kripura dhe alkool, sipas agjencisë ruse “Sputnik”.

Ai shtoi se “Nëse sëmureni, Zoti na ruajt, me sëmundjen Covid, ju duhet të mbani një ekuilibër të ujit dhe kripës. Ju duhet të shmangni ushqimet e kripura. Ju nuk duhet të hani shumë peshk të kripur, tranguj të turshit, etj., Në vend të kësaj, duhet të pini më shumë ujë. Gjithashtu, është e rëndësishme të kufizoni marrjen e alkoolit, pasi kontribuon në dehidrim në radhë të parë”.

Përveç dehidrimit, ushqimet e kripura e bëjnë gjakun më të dendur, i cili është i dëmshëm nga koronavirus. Ai theksoi se “ushqimi i kripur nuk ndihmon që gjaku juaj të bëhet i lëngët, sepse ushqimet e kripura e ndihmojnë atë të bëhet më e trashë dhe e ngopur, veçanërisht për të infektuarit me koronavirus”.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close