fbpx
Lifestyle

Lisi që i tregoi botës një mësim (Foto)

Lisi 200 vjeçar i bënë ballë stuhive të mëdha. Për një orë, 15 milionë pemë kanë rënë nga stuhia e madhe që goditi Anglinë më 16 tetor të vitit 1987, raporton “BBC”. Por lisi Turner në  kopshtin Kew, Londër, i bëri ballë stuhisë dhe njëkohësisht ndryshoi mënyrën e të kuptuarit se lisat kujdesen për botën.

Tony Kirkham, kryetari i kopshtit Kew tregoi se çka ka mësuar nga ky lis. Kopshti Kew ka 14 mijë lisa dhe një diversitet të mrekullueshëm duke prezantuar çdo qosh të botës. Lisi Turne është i vjetër përafërsisht 200 vite. Tony Kirkham e shpjegon lisin me një gotë vere sepse ai mendon që gota përshkruan më së miri pjesët e lisit dhe mënyrën e qëndrimit dhe zhvillimit në tokë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button