Lifestyle

Ndiqni këto këshilla për të rikthyer shkëlqimin e dhëmbëve

Dhëmbët kanë ekzistuar shumë më  gjatë se pasta e dhëmbëve, kështu që nuk duhet të jetë e çuditshme që dhëmbët tuaj të kenë evoluar natyrshëm për t’i rezistuar dëmtimit të dhëmbëve dhe shkatërrimit. Dhëmbët tuaj mbrohen nga një shtresë e zmaltit, e ndërtuar nga fosfat kalciumi, rezistent ndaj kalbjes. Megjithatë, përkrah mbrojtjes natyrale të dhëmbëve, kujdesi i duhur i dhëmbëve është një aleat i rëndësishëm kundër dietave sheqeroze. Sidoqoftë, ekzistojnë 8 mënyra të thjeshta për të mineralizuar dhëmbët dhe për të mbrojtur bardhësinë e dhëmbëve.

– Limitoni sasinë e marrjes së sheqerit
– Konsumoni ushqime të ëmbla natyrale
– Limitoni drithërat
– Pini qumësht
– Merrni vitaminë D
– Përtypni çamçakëz
– Përdorni produkte për higjienën e gojës, që përmbajnë fluor.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close