Categories Lifestyle

Nëse keni ndonjë nga këto ushqime në frigorifer, nxirrini menjëherë

A ndiheni sikur frigoriferi juaj po bëhet gjithnjë e më i vogël? Kjo është ndoshta sepse po vendosni gjëra që nuk duhet. Shumë njerëz bëjnë gabim duke ngarkuar frigoriferin me të gjitha blerjet e tyre, por nuk e dinë se në këtë mënyrë u vrasin shijen e shumë ushqimeve.

Më poshtë lexoni se cilat ushqime nuk duhet t’i vendosni në frigorifer:

Produktet e pjekura: Produktet e pjekura në frigorifer kanë tendencë të prishen. I lini jashtë frigoriferit për t’i mbajtur të freskëta.

Patatet: Patatet nuk e pëlqejnë të ftohtin, sepse i kthen niseshtetë në sheqerna dhe ua prish shijen.

Domatet: Bëhen shumë të buta dhe shija e tyre natyrale shkatërrohet.

Qepët: Qepët humbasin shijen e tyre kur vendosen në frigorifer.

Frutat me bërthamë si pjeshkë, kumbulla etj.: Ato kanë nevojë për ajër dhe diell, ashtu si bimët. Vendosini aty ku i bie dielli në mënyrë që të piqen dhe të bëhen të ëmbla dhe të lëngshme.

Pjepri i plotë: Pjepri i vendosur në frigorifer humbet antioksidantët e tyre, të cilët janë përbërësit e tyre më të rëndësishëm.

Mollët: Mbajini mollët jashtë frigoriferit për t’i mbajtur ato të freskëta dhe të shijshme.

Hudhra: Hudhra humbet shijen e saj në frigorifer. Lëreni të gjithë frigoriferin tuaj të nuhasë hudhrën.

Kafe e bluar: Edhe pse është mirë që kokrrat e kafesë t’i mbani të ftohta, nuk duhet t’i vendosni në frigorifer, sepse krijohet lagështi dhe kështu ato prishen dhe humbasin shijen e tyre. Preferoni një enë hermetike.

Salcat e nxehta: I ftohti bën që salcat e nxehta të humbasin shijen e tyre. Gjithashtu ndryshon viskozitetin e tyre, duke e bërë më të vështirë daljen e tyre nga shishja.

Mjalti: Mjalti ëmbëlsohet dhe ngurtësohet në frigorifer. Vendoseni në një dollap për ta mbajtur më gjatë.

Erëzat: I ftohti do të vrasë shijen e tyre, që është vlera e tyre reale.

Vajrat: Vajrat në frigorifer bëhen më të fortë dhe humbasin butësinë e tyre. Vetëm vaji i arrës duhet të vendoset në frigorifer.

Borziloku: Shumë njerëz e vendosin borzilokun në frigorifer, duke besuar se në këtë mënyrë ai do të ruajë shijen e tij. Në fakt, e kundërta është e vërtetë. I ftohti vret shijen. Për më shumë freski mbajeni borzilokun në ujë dhe ndërroni çdo 3 ditë. Tani e dini se si ta organizoni frigoriferin tuaj. Ushqimi juaj “do t’ju falënderojë”!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Lifestyle

Si të jetoni më gjatë, ja çfarë është regjimi ushqimor nordik

Regjimi ushqimor Nordik është një mënyrë e të ushqyerit që fokusohet në produktet lokale të…

LEXO ME SHUME
Categories Lajme Lifestyle

Mirëqenia, sa shpenzojnë shqiptarët në vit? Rreth 460 dollarë për frymë

Instituti i Mirëqenies Globale (Global Wellness Institute), i cili njihet si burimi kryesor për kërkime…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Harrojeni çajin me mjaltë, ka një tjetër zgjidhje për dhimbjen e fytit

Keni dhimbje fyti? Në vend që të merrni ibrikun dhe të përgatisni një çaj me…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Obeziteti në rritje edhe te fëmijët në Shqipëri

Pak ditë më parë, një studim i Lancet dhe OBSH tregoi se më shumë se…

LEXO ME SHUME
Categories Lifestyle

Ja pse duhet t’i lani rrobat e reja para se t’i vishni

Kur blini rroba të reja, sigurohuni që fillimisht t’i lani ato mirë, sepse kimikatet e…

LEXO ME SHUME