Lifestyle

Pandemia rriti çmimin e termometrave

Pandemia ka sjell një rritje të çmimeve për shumë pajisje dhe barna mjeksore. Termomenti klasik është në këtë listë, që përveç interesit të shtuar të qytetarëve, ka pasur edhe mungesa në depot farmaceutik.

Dikur një termometër me zhivë kushtonte 100 lekë, ndërsa sot, çmimi është dyfishuar shpjegon farmacistja Alketa Bicaj. “Çmimi pësoi rritje nga 100 lekë deri në 200 lekë të reja. Por në farmaci ka edhe termometra që shkojnë deri në 450 lekë.

Farmacistja shpjegon se mes termometrave klasik ka dallime, ndërsa sqaron se kohët  e fundit më së shumti në vendin tonë po vijnë  prej Kinës. “Njëkohësisht kemi futjen e disa termometrave të rinj, pa zhivë, që shkon deri në 450 lekë, madje kur është brend shkon dhe 1 mijë lekë të reja.“

Pajisje të tjera mjeksore që kanë pësuar rritje cmimi gati 3 herë më shumë, janë dorezat. “Nëse neve para pandemisë e shisnim 500 lekë kutinë tani është dyfishuar dhe trefishuar çmimi.“ Ndryshe nga fillimi i pandemisë, gjithmonë dhe më shumë po vihet re një ulje e interesit të oksimetrave, të cilët aktualisht varjojnë nga 2000 lekë deri në 6500 lekë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: