Nën lëkurën e gjelit të detit akumulohet një sasi e konsiderueshme yndyre e ngopur, kolesteroli dhe kripe. Në vetëm 30gr lëkurë gjenden 160 kalori të cilat vijnë nga yndyrë e ngopur dhe 50mg kolesterol. Përveç këtij fakti, mënyra e gatimit ka shumë të bëjë me përmbajtjen e lëkurës. Temperaturat e larta të gatimit mund të shkaktojnë formimin e substancave káncérogjéné.
Këshillë: Shërbejeni gjelin e detit pa lëkurë. Nëse nuk e evitoni dot në asnjë mënyrë, atëherë përpara gatimit lyejeni me vaj ulliri ekstra të virgjër dhe mos e píqní në temperatura shumë të larta. Gjithmonë i kemi bërë pyetje vetes se pse nuk duhet të hamë lëkurën e gjelit të detit, përgjigjja është si më sipër. Nuk duhet të gabojmë dhe t’i sjellim probleme vetes duke konsumuar gjëra që na dëmtojnë.