Lifestyle

Pini verë pas darke për të përfituar këto të mira në organizmin tuaj

Një gotë verë çdo natë është e këshilluar nga mjeku. Është alkol, por shumë i këshillueshëm për trupin tuaj. Mjekët tregojnë se përfitimet shëndetësore të verës pas darkës janë të shumta.

Vera e kuqe mund të ulë nivelet e sheqerit në gjak; Për njerëzit me diabet të tipit 2, sekreti për uljen e sheqerit në gjak mund të qëndrojë në një gotë të bukur të kuqe, ose të bardhë. Në një studim të tetorit 2015, botuar në revistën Annals of Internal Medicine, studiuesit zbuluan se njerëzit me diabet të tipit 2 që pinin një gotë verë të kuqe ose të bardhë gjatë darkës kishin nivele më të ulëta glukoze sesa ata që pinin ujë. Ky nuk është studimi i parë që zbulon se vera ka një korrelacion me sheqerin në gjak të mirë.

Një gotë verë mund t’ju ndihmojë të hiqni kile; Nëse shmangni alkoolin ose pini vetëm një gotë për raste të veçanta, këto përfitime shëndetësore të verës mund të jenë justifikimi i përsosur për të pirë më shpesh. Ndërsa konsumimi i alkoolit zakonisht shoqërohet me shtim në peshë, një studim i marsit 2010 i botuar në revistën Archives of Internal Medicine zbuloi se e kundërta ishte e vërtetë. Studiuesit gjurmuan pothuajse 20,000 pjesëmarrës për gati 13 vjet, duke vërejtur se deri në fund të studimit, shumë prej grave kishin shtuar peshë. Grupi që mblodhi më shumë kile gjatë studimit ishin njerëzit që abstenuan nga pirja, duke fituar mesatarisht tre kilogram. Në të kundërt, gratë që pinë më shumë se 30 gram alkool në ditë mesatarisht shtuan vetëm një kilogram.

Vera e kuqe mund të mbajë kujtesën tuaj të mprehtë; Duket e çuditshme që vera e kuqe mund të jetë sekreti për të qëndruar i mprehtë mendërisht, por kjo mund të jetë kështu! Në një përmbledhje të marsit 2012 të botuar në revistën Psychiatry Investigation, studiuesit shikuan të gjitha studimet e botuara midis 1971 dhe 2011 që hulumtuan efektet e alkoolit në njohje. Ata zbuluan se ka disa prova që sugjerojnë pirje të ulët deri të moderuar tek të moshuarit “mbron nga rënia njohëse dhe çmenduria”. Sidoqoftë, autorët e rishikimit paralajmërojnë se duhet bërë më shumë hulumtime për të përcaktuar modelin e saktë të pirjes që rezulton në mbrojtje optimale për të rriturit e moshuar kundër rënies njohëse.

Vera është e lidhur me një rrezik më të ulët të zhvillimit të kancerit të prostates; Ky lajm tjetër është justifikimi i përsosur që të pini verën që keni larguar tash e sa kohë. Në një meta-analizë të vitit 2018 të botuar në revistën Epidemiology Clinical, studiuesit shqyrtuan 17 studime për të përcaktuar nëse konsumi i verës ndikoi në rrezikun e një personi nga kanceri i prostatës, duke u përqendruar posaçërisht në verën e bardhë dhe të kuqe. Studiuesit vëzhguan rezultatet nga 611,169 pacientë dhe zbuluan se konsumimi i një sasie të moderuar të verës së bardhë rrit rrezikun e një personi për të zhvilluar kancer të prostatës, ndërsa një sasi e moderuar e verës së kuqe mbrojti një person kundër zhvillimit të kancerit të prostatës.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: