Lifestyle

Shtypini fort për dy minuta këto dy pika në këmbë dhe prisni që të ndodhë “mrekullia”

Akupresura apo terapia terapeutike me shtypje ka treguar prej kohësh efektin lehtësues dhe lirimin nga dhimbjet.

Ky vend në këmbët tuaja mund të jetë edhe pika më e dobishme e akupresurës. Te kinezët, pika e akupresurës në shputa quhet Tai Chong ndërsa specialistët e sotëm e kanë quajtur LV3 apo LR3.

Shtypja dhe mbajtja fort për rreth dy minuta e këmbëve thuhet që ka një ndikim të fuqishëm në mëlçi. Pika gjendet në gishtin e parë dhe të dytë në të dyja këmbët, në majë të nyjave.

Për të aktivizuar këto pika, shtypni me gishtin e madh për rreth 2 minuta dhe merrni frymë thellë vazhdimisht.

Pasi të keni bërë këtë veprim të thjeshtë, do të liroheni nga stresi, do të ndieni lehtësim në pjesën e poshtme të shpinës, do t’iu lehtësohen problemet me sytë, dhimbjet e kokës si dhe ato të plagëve të vogla.

Por, që të japë efektin e duhur, është shumë e rëndësishme që procesi të praktikohet 2-5 herë në ditë për 2 minuta.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close