Lifestyle

Studimi, Të flesh më pak se 6 orë gjumë shkakton dementia

Dementia është një sëmundje e trurit e cila ka të bëjë më humbjen e kujtesës, gjuhës apo dhe aftësive të tjera të menduarit. Sipas këtij studimi personat më të rrezikuar janë ata në moshë të mesme.

“Gjumi është i rëndësishëm për funksionin normal të trurit dhe gjithashtu mendohet të jetë i rëndësishëm për pastrimin e proteinave toksike që grumbullohen nga truri“, tha Tara Spiers-Jones, e cila është zëvendës drejtore e Qendrës për Zbulimin e Shkencave të Trurit në Universitetin e Edinburg në Skoci.

Po ashtu nga ky studim u zbulua se përpos dementias, një gjumë jo i rehatshëm dhe mund të kontribuojë në akumulimin e proteinave të lidhura me Alzhaimer në tru. Ajo çfarë duhet të bëni është të kontribuoni më shumë mbi cilësinë e  gjumit mundohuni të flini në oraret më të zgjatura dhe po ashtu të krijoni një ambient më të këndshëm dhe po ashtu më të rehatshëm.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: