Lifestyle

Studimi: Të punosh 1 herë në javë është sekreti lumturisë, ja pse

Tingëllon e pabesueshme por është e vërtetë. Sipas një studimi dhe statistikave nga universitetit Cambridge rezulton se në karantinë shumë persona punonin vetëm 1 apo 2 herë në javë.
Një prani minimale ju jep po aq kënaqësi sa java tradicionale pesë-ditore, ndërsa puna një ditë në javë siguron një nxitje të madhe të shëndetit mendor krahasuar me të mos punuarit fare.

Çfarë ndodh kur punojmë shumë?
Efektet anësore jo të shëndetshme të orëve të gjata të punës janë vërtetuar mirë. Sidoqoftë, në raste ekstreme, simptomat mund të shtrihen përtej stresit dhe lodhjes së zakonshme.
Për shembull, Shoqata Amerikane e Zemrës zbuloi se njerëzit nën moshën 50 vjeç kishin një rrezik më të lartë të goditjes në tru kur punonin mbi 10 orë në ditë për një dekadë ose më shumë.

Një studim tjetër, i kryer në 14 vende, arriti në përfundimin se njerëzit që punuan me orë të gjata kishin 12% më shumë gjasa të bëhen pirës të tepruar.
Nëse të punojmë ditë më të gjata është kaq e dëmshme për mirëqenien tonë, çfarë ndodh nëse punojmë më pak orë?

Nga studimi i kryer dhe sipas një eksperimenti thuhet katër nga pesë vendet më të lumtura janë nordikët, një rajon i njohur për nivele të ulëta korrupsioni dhe rrjete të fuqishme të sigurimeve shoqërore.
Të punosh një herë në javë po ashtu sjell dhe produktivitet më të madh në punën tuaj pasi ju shfytëzoni të gjithë qetësimin e marrë përgjatë ditëve që ju keni qënë pushim dhe i përdorni ato për ide të reja më kreative për biznesin apo punën tuaj.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: