Lifestyle

Test psikologjik: Zgjidhni çakrën që ju tërheq më shumë dhe mësoni gjëra që nuk i dinit për veten

Sipas gjuhës së lashtë sanskrite, fjala “chakra” do të thotë “rrotë” ose “disk”. Në yoga dhe meditim, ky term i referohet energjisë në të gjithë trupin.

Ekzistojnë gjashtë çakra kryesore që janë të shpërndara nga shtylla kurrizore deri në majë të kokës. Për të vizualizuar çakrat në trup, imagjinoni një rrotë energjike ku takohen materia dhe vetëdija.

Kjo energji e padukshme është forca e jetës që na mban të gjallë dhe të shëndetshëm. Pa menduar shumë, zgjidhni çakrën që ju tërheq dhe lexoni atë që zbulon për ju.

Nr.1

E kuqja është ngjyrë motivuese. Kjo çakër përfaqëson mbijetesën. Jeni të fokusuar tek ndryshimet që duhet të bëni në jetën tuaj. E kuqja do të thotë pasion, kokëfortësi, dashuri, guxim dhe shumë cilësi të tjera të forta. Kjo ngjyrë shoqërohet gjithashtu me pasurinë, përparimin dhe qëndrueshmërinë.

Por mund të tregojë gjithashtu emocione të tilla si zemërimi, depresioni dhe zhgënjimi nëse çakra juaj rrënjësore është jashtë ekuilibrit. Ju gjithashtu mund të përjetoni simptoma fizike, të tilla si çrregullime të ngrënies, pesimizëm dhe mungesë përqendrimi. Lajmi i mirë është se e gjithë kjo mund të ndryshohet, dhe ju mund të përdorni energjinë pozitive të të kuqes për të përmirësuar pikat tuaja të forta, të tilla si ambicia, vendosmëria dhe këmbëngulja.

Nr.2

Çakra sakrale është një simbol i forcës dhe vitalitetit, pasi është një ngjyrë e ngrohtë që i ngjan diellit. Ajo ndodhet në zonën e legenit dhe tregon se jeni duke kërkuar përvoja të këndshme në jetën e përditshme. Ngjyra portokalli është një energji e fuqishme shpirtërore dhe fizike, kështu që ndoshta jeni shumë të suksesshëm në sporte dhe aktivitete të tjera që kërkojnë qëndrueshmëri dhe forcë.

Nëse kjo çakër është e pashëndetshme, mund të keni probleme me infertilitetin, dhimbje shpine dhe ulje të interesit për marrëdhënie intime. Kurioziteti juaj dhe nevoja për të bërë kërkime mund të çojnë në egoizëm, prandaj sigurohuni që të vendosni kufij.

Nr.3

Pozitiv, i mençur dhe i sjellshëm. E verdha është një shenjë që tregon se po merrni forcë nga dielli. Ju jeni verbues, të guximshëm dhe inteligjentë. Ndonjëherë njerëzit ju konsiderojnë si agresivë, sepse jeni vazhdimisht në qendër të vëmendjes, por nuk është faji juaj. Mos i fajësoni të tjerët për gabimet tuaja dhe mos jini cinikë. Doni gjithmonë që fjala juaj të jetë e fundit, por mund ta kapërceni këtë nevojë. Njerëzit ju përshkruajnë si besnikë dhe përgjegjës.

Nr.4

Çdo gjë që bëni është e bazuar në dashuri dhe dhembshuri. Marrëdhënia juaj me vendin ju ndihmon të gjeni ekuilibrin dhe të krijoni marrëdhënie të shëndetshme. Jeni të lidhur me kafshët, natyrën dhe njerëzit e tjerë. Kini kujdes nga dhimbjet që mund të ndjeni nga mesi e lart në trup, pasi mund të tregojnë probleme të zemrës.

Nëse energjia gjelbër është e ulët, atëherë ajo mund të zvogëlojë produktivitetin tuaj, kështu që duhet të përpiqeni të rrisni imunitetin tuaj. Njerëzit ju konsiderojnë një perfeksionist dhe shpesh thonë se mendoni shumë, por e vërteta është se ju jeni një person shumë i shoqërueshëm dhe i ngrohtë.

Nr.5

Ngjyra blu lidhet me qiellin dhe qetësinë. Ju jeni të kënaqur, të qetë dhe të ekuilibruar. Ndoshta ju pëlqen yoga, meditimi ose heshtja. Njerëzit mendojnë se jeni shumë besnikë. Ngjyra të tjera mund të tërheqin vëmendjen tuaj në aktivitete, marrëdhënie dhe lëvizje të ndryshme, por bluja ju mban të qëndrueshëm.

Ju mund të keni probleme me gjëndrën tiroide ose shpesh vuani nga dhimbja e qafës. Përveç qëndrimit të mirë dhe vetëbesimit të lartë, ju gjithashtu keni kreativitet të jashtëzakonshëm.

Nr.6

Nga pikëpamja shpirtërore, keni një lidhje të ngushtë me energjinë. Ndiheni të kënaqur dhe të balancuar. Qetësia për ju vjen nga dhimbja e së kaluarës dhe pranimi i së panjohurës. Vjollca përfaqëson një ekuilibër midis energjisë femërore dhe mashkullore, të ftohtit dhe nxehtësisë, natës dhe ditës, aktivitetit të trurit të majtë dhe të djathtë, kështu që mund të thuhet se keni arritur ekuilibrin mendor dhe shpirtëror.

Ju shpesh vuani nga dhimbje koke, vështirësi në të mësuar dhe probleme të tjera të trurit. Sidoqoftë, njerëzit shpesh ju drejtohen për këshilla, sepse keni një energji mistike që ngjall kuriozitetin e të tjerëve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: