Lifestyle

Vuani nga migrena, njihuni me këto fakte që ju “shpëtojnë” jetën

Migrena është një sëmundje që të shkakton shumë nervozizëm dhe mungesë durimi të theksuar. Nënat, përgjegjësitë e së cilës janë të shumta në numër, nëse vuajnë nga kjo sëmundja, duhet të jenë shumë të informuar rreth sëmundjes, në mënyrë që të shpëtojnë disi nga simptomat.

Njohja e shkaktarëve tuaj mund t’ju ndihmojë të shmangni sulmet e migrenës; E vetmja mënyrë që të keni një shans luftimi për të shmangur faktorët që shkaktojnë migrenën është duke ditur se cilët janë ata.

Nëse nuk jeni plotësisht të sigurt, filloni të mbani një ditar të dhimbjes së kokës. Mund të ketë erë të fortë, dehidratim, pirje alkooli ose stres i tepruar që shkakton dhimbjet. Pasi të dini se cilat janë shkaktarët tuaj, mund të filloni të ndërmerrni hapa në mënyrë aktive për t’i shmangur ato.

Cikli juaj menstrual mund të luajë një rol; Gratë preken nga migrena në krahasim me burrat dhe ekspertët besojnë se cikli menstrual mund të luajë një rol. Në fakt, shumë gra zbulojnë se sulmet e migrenës kanë tendencë të vijnë në të njëjtën kohë me periudhat e tyre.

Familja juaj mund t’ju ndihmojë t’ja dilni mbanë; Nëse sulmet tuaja të migrenës nuk ju lënë ti përfundoni disa detyra të shtëpisë siguroheni që familja juaj mund funksionojë pa ju ndërsa pushoni dhe shëroheni.

Ju mund të flisni me ta për shkaktarët tuaj, që ata mund t’ju ndihmojnë t’i shmangni ato. Nëse fëmijët tuaj janë mjaft të rritur, merrni parasysh t’u caktoni detyra specifike.

Vizitoni vende të qeta; Ju merrni ilaçet tuaja dhe shpresoni për më të mirën. Çfarë tjetër mund të bësh, është se duhet të gjeni një mënyrë për të ushtruar deri sa të keni ndonjë lehtësim, ose pakësimin e dhimbjes tuaj të migrenës. Kërkoni një vend të qetë ku mund të bëni prindër pa zhurmë, mund të jetë një cep i bibliotekës publike, ose salla e lojërave në shtëpinë tuaj.

Konsumimi i rregullt i ushqimit luan rol të rëndësishëm; Kapërcimi i vakteve në të vërtetë mund të shkaktojë dhimbje koke migrene në disa njerëz. Mundohuni të gjeni kohë për të ngrënë një vakt të shëndetshëm që do të mbajë nivelet e energjisë suaj lart.

Ju gjithashtu keni mundësi të merrni medikamente për të trajtuar dhimbjen e migrenës; Për fat të mirë, nënat me migrenë nuk kanë pse thjesht të qeshin dhe ta mbajnë atë – ose në këtë rast, ta heqin mendjen dhe ta durojnë atë. Ju gjithashtu keni mundësi për të trajtuar dhimbjen e migrenës kur ndodh.

Për lehtësim afatshkurtër ose dhimbje të lehtë, mund të jeni në gjendje të merrni një qetësues të dhimbjeve pa recetë, si aspirina ose ibuprofen ose një ilaç që kombinon kafeinë, aspirinë dhe acetaminofen.

Gjumi me të vërtetë ka rëndësi; Gjumi është edhe më i rëndësishëm nga sa mendoni. Mungesa e gjumit ose gjumi i prishur mund të jetë shkaktar i madh i migrenës për disa njerëz.

Mundohuni të gjeni mënyra për të përmirësuar situatën tuaj nëse është një problem për ju. Punoni për t’iu përmbajtur një orari të rregullt sa mund të arrini. Kërkoni ndihmë nga bashkëshorti juaj. Mos qëndroni zgjuar vonë duke u përpjekur të kapeni nga punët ose mediat sociale.

Vlen të investohet në lloje të tjera të vetkujdesit; Mos harroni se stresi është një shkak i zakonshëm i migrenës. Kjo mund të lehtësohet me disa ushtrime të thjeshta të frymëmarrjes.

Ju mund të përfitoni nga kalimi i kohës duke dëgjuar muzikë të qetë ose një meditim. Çfarëdo lloj vetkujdesi që ju ndihmon, vazhdoni të bëni atë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: