Lifestyle

Zbuloni se çfarë tregon mjekra për shëndetin tuaj

“Mjekrat tona mund të na tregojnë diçka të rëndësishme për fëmijërinë tonë”, kanë dalë në përfundimin shkencëtarët që organizuan studimin. Ata studiuan rreth 6,600 adoleshentë të moshës nga 12 deri në 17 vjeç dhe kishin të drejtë. Ata kanë treguar se si fëmijëria ndikon në formën e mjekrës dhe nofullës tuaj.

Mjekra e fryrë

Njerëzit me një nofull të poshtme të spikatur mund të mburren me muskuj të mirë dhe një skelet të fortë dhe kanë prirje të shëndoshen. Nëse nofulla është simetrike, atëherë është trashëguar nga një prej prindërve ose paraardhësve.

Mjekër e pjerrët

Kjo lloj mjekre tregon një muskulaturë të dobët, një skelet fleksibël, nuk kanë prirje të shëndoshen. Kur lindin njerëzit me këtë lloj mjekre peshojnë pak. Një mjekër e pjerrët simetrike është gjithashtu një tipar i trashëguar.

Kjo lloj mjekre tregon një muskulaturë të dobët, një skelet fleksibël, nuk kanë prirje të shëndoshen. Kur lindin njerëzit me këtë lloj mjekre peshojnë pak. Një mjekër e pjerrët simetrike është gjithashtu një tipar i trashëguar.

Nofulla asimetrike

Asimetria e nofullës nuk është një tipar i lindur por i fituar. Shfaqet për shkak të stresit të trupit në fëmijëri, për shembull, mungesës së proteinave, heqjes së hershme të gjirit, mbipeshës dhe pirjes së duhanit. Arsyeja mund të jetë një familje e madhe ose një nivel i ulët i të ardhurave, të cilat mund të ndikojnë në ushqyerjen ose cilësinë e kujdesit mjekësor.

Ju keni një strukturë asimetrike të nofullës nëse:

-Ju përtypni më shumë me anën tuaj të djathtë ose të majtë;

-Ju përdorni dhëmbët tuaj për të shtypur ushqimin, jo për ta bluar atë;

-Pllaka dentare duket më e fortë në disa dhëmbë;

-Ndonjëherë mishrat e dhëmbëve ju rrjedhin gjak.

Mjekër e sheshtë simetrike

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close