Opinion

U ndalua në Kakavijë me libra antishqiptarë/ Panajot Barka : “Jam me origjinën greke”

Pas ndalimit që iu bë ditën e djeshme në pikën e kalimit kufitar të Kakavijës, pasi kishte me vete libra të Vorio-Epirit, Panajot Barka ka bërë një reagim për ngjarjen. Me një deklaratë në anglisht, Barka e cilëson ndalimin nga ana e policisë si të tmerrshëm dhe duke i cënuar atij identitetin. Sipas pedagogut të Gjirokastrës ndalimi i tij synon frikësimin e minoritarëve.

“Kjo është një ngjarje e tmerrshme, e cila tregon qartë se çfarë kërkon dhe synon! Frikësimi dhe rënia e çfarëdo rezistence për ruajtjen e identitetit. Shkelja e autonomisë universitare, liria e lëvizjes së ideve dhe librave, shpërdorimi i çdo parimi të seriozitetit dhe dinjitetit, falsifikimi i gjithë së vërtetës, thirrja e të gjithë paligjshmërisë”, shkruan Barka.

Sipas Barkës asnjë nga librat e tij nuk kishte përmbajtje të ndaluar dhe trajtimi që iu bë ishte i pavend. Minoritari vijon më tej duke thënë se ndaj tij janë bërë sulme të vazhdueshme, ndërsa ai asnjëherë nuk do ta mohojë origjinën e tij greke.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close