Politike

Korrigjimi i kufijve/ Lideri i Sanxhakut në Serbi, kërkon bashkimin me Kosovën

Një ndër çështjet më të nxehta të momentit, është ajo e korrigjimit të kufijve mes Serbisë dhe Kosovë, gjë e cila kundërshtohet ashpër nga Kryeministri kosovar Ramush Haradinaj, ndërsa mbështetet nga Presidenti Hashim Thaçi.

Por ndërsa bisedohet për këtë temë, një është Sanxahaku që kërkon bashkimin në Kosovën.

Lideri i Boshnjakëve në Sanxhak Dr. Sulejman Ugljanin ka folur për gjendjen e boshnjakëve në Sanxhak, për shqiptarët dhe kushtet me të cilat jetojnë ata, ndërsa ka bërë një deklaratë të papritur.

Ugljanin ka thënë se Sanxhaku dhe Lugina e Preshevës janë popuj autokton dhe sipas tij gjithçka që bëhet ndaj këtyre dy vendeve dëgjohet në Prishtinë. Ai i mëshon idesë së bashkimit me Kosovën.

“Ju lutem, ne jemi dy popuj autokton, ne jemi në Sanxhak, ata janë në Preshevë e ato dy komuna tjera, sipas kësaj, nëse mua më pyesni, ne në Ballkan të gjithë jetojmë si në sistemin domino, gjithçka që ndodh me shqiptarët në ato tri komuna atje, ndjehet edhe në Kosovë e Shqipëri, gjithçka që ndodhë me boshnjakët ndjehet gjithashtu edhe në Kosovë, Maqedoni, Bosnje, për atë them se fuqitë e mëdha kanë obligim që të zgjidhin pyetjen afatgjate të këtyre popujve të vegjël të cilën kanë pësuar shumë nga agresioni serb ndër vite”, tha Ugljanini transmeton 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: