Showbiz

Foto/ Ju kujtohet ‘Gjino’ i ’14 vjeç dhëndër’? Ja si duket ai tani

Komedia “14 vjeç dhëndër” është padyshim një ndër filmat shqiptar që na ka gozhduar para ekranit që të gjithëve, pa dallim moshe, batutat e të cilit i mbajmë mend dhe sot.

Autori i kësaj komedie,  Çajupi, trajton temën e katundit shqiptar, duke ballafaquar ankthin e ekzistencës të ndeshur ashpër me afshin e jetës. Në këtë ndeshje të papërballueshme portretizohet drama e krijimit të familjes si dramë e ekzistencës.

Komedia, e cila u kthye në film, pati gjithë suksesin e merituar. Mund të themi se aktori që spikali në film, është Admir Sorra, ai që luajti rolin e Gjinos.  Ai sot është një burrë i pashëm, por buzëqeshjen naive të Gjinos e ka ruajtur ende.

Kujtojmë se Admir Sorra lindi në Vlorë më 15 janar të vitit 1975. Në vitin 1988 në një konkurs që është bërë në Tiranë, ku filmi “Përrallë nga e kaluara” mori çmimin “Naim Frashëri”, ku regjisori e drejtoi të tërhiqte çmimin e filmit, dhe ky ishte padyshim një nder për të.

Në Festivalin VIII të Filmit ka marrë medaljonin si “Aktori i vogël më i mirë i filmave shqiptarë”. Përkundër arritjes së vlerave të larta artistike ai u largua nga Akademia e Arteve në vitin 1993. Aktualisht Admir Sorra është kthyer nga Modena dhe po jeton në Vlorë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: