Showbiz

Princi Harry frikësohet për sigurinë e tij në Angli, i kërkon qeverisë mbrojtje

Princi Harry thotë se familja e tij është e pasigurt në Angli dhe kërcënoi se do të ndërmarrë veprime ligjore kundër qeverisë britanike nëse ajo nuk ofron siguri për të ndërkohë që ai është në Mbretërinë e Bashkuar, mbrojtje për të cilën ai u ofrua të paguante.

Harry u largua nga detyrat e tij mbretërore në vitin 2020 dhe u transferua në SHBA me familjen e tij mes tensioneve me Pallatin Buckingham.

Duka i Sussex paguan për një ekip privat sigurie, por avokatët pretendojnë se nevojitet më shumë mbrojtje në atdheun e tij, pasi familja e tij “u është nënshtruar kërcënimeve të dokumentuara mirë neo-naziste dhe ekstremiste”, thuhet në një deklaratë.

Avokatët e njoftuan Divizionin e Gjykatës së Lartë të Mbretëreshës në shtator se ekipi i tij ligjor do të kërkojë një rishikim gjyqësor nëse qeveria nuk ofron siguri për princin, gruan Meghan Markle dhe fëmijët Archie dhe Lilibet, thanë burimet.

Duka i Sussex paguan për një ekip privat sigurie, por avokatët pretendojnë se nevojitet më shumë mbrojtje në atdheun e tij, pasi familja e tij “u është nënshtruar kërcënimeve të dokumentuara mirë neo-naziste dhe ekstremiste”, thuhet në një deklaratë.

Avokatët e njoftuan Divizionin e Gjykatës së Lartë të Mbretëreshës në shtator se ekipi i tij ligjor do të kërkojë një rishikim gjyqësor nëse qeveria nuk ofron siguri për princin, gruan Meghan Markle dhe fëmijët Archie dhe Lilibet, thanë burimet.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close