Showbiz

U zhvillua në Livadhja Festivali Folklorik i Pakicave Kombëtare që jetojnë në Shqipëri

U zhvillua ne Livadhja Festivali Folklorik i Pakicave Kombetare qe jetojne ne Shqiperi .Moren pjese 9 pakica me grupet e tyre artistike dhe veshjet tradicionale. Nder to ishin pakica Serbe, Malazeze ,Bullgare, Rome,Greke,etj. Ne kete aktivitet u interpretuan kenge dhe valle ne gjuhen e 9 pakicave duke sjelle ne skene origjinalitetin dhe vlerat e kombeve te ketyre komuniteteve qe jetojne ne Shqiperi .

Respektimi i te drejtave te pakicave eshte harmoni dhe vlere e te gjitha kombeve tha ne fjalen e saj kryetarja e komitetit te Pakicave Kombetare Kostandina Bezhani . Sipas saj ,eventi zhvillohet pak perpara vizites se perfaqsuesve te BE-se ne Shqiperi te cilet monitorojne respektimin e te drejtave te minoriteteve ne.

Ky ishte festivali i pare i ketij lloji ne jug te vendit qe u mundesua nga Komiteti i Pakicave Kombetare dhe shoqata Shen Kozma .

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close