Sport

Del në ankand ‘dashuria’ e Maradonës, ja sa i shkon çmimi makinës së preferuar

Fusha nuk ishte i vetmi vend që Diego Maradona pëlqente të vraponte. Maradona ishte gjithashtu edhe një fanatik i shpejtësisë në rrugë dhe makina Porsche 911 ishte mjeti i tij i preferuar.

Në fillim të muajit të ardhshëm, një Turbo Look (WTL) i vitit 911 Type 962 Carrera 2 Convertible Works (WTL) që i përkiste futbollistit do të dalë në ankand. Por kjo makinë sportive nuk është vetëm e veçantë sepse dikur i përkiste “El Diego”, ajo gjithashtu qëndron si një nga vetëm 1,200 seritë e prodhuar nga kompania.

Porsche 911 iu dorëzua Maradonës në nëntor të 1992, ndërsa ai po luante për ekipin spanjoll Seville, gjatë sezonit të tij të fundit në Europë. Pas vdekjes së argjentinasit vitin e kaluar, në moshën 60-vjeçare, makina e rrallë po ofrohet për shitje për herë të parë si pjesë e një ankandi në Paris, që fillon më 3 mars dhe mbaron me 10 mars. Sipas mediave botërore makina mundet të vlerësohet nga 180 000-240 000 mijë dollarë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: