Sport

Java e 23-të historike për Serie A, 10 ndeshjet në orare të ndryshme

Java e 23-të e Serisë A është raundi i parë në histori që planifikohet me 10 ndeshje që fillojnë në orare të ndryshme nga njëra-tjetra. Ndeshjet zhvillohen nga Fiorentina-Siena në 18:30 të premten deri te Juventus-Crotone të hënën në 20:45.

Është një rekord i ri për futbollin italian, i cili tradicionalisht i kishte të gjitha ndeshjet në orën 15:00 me kohën lokale të dielën, por filloi t’i përhapte ato me ardhjen e televizionit me pagesë për shikim. Kjo nuk është teknikisht hera e parë që të gjitha ndeshjet fillojnë në kohë të ndryshme, siç kishte ndodhur tashmë në sezonin 2019-20 kur disa ndeshje ishin luajtur para bllokimit dhe të tjera më pas.

Sidoqoftë, kjo ishte për shkak të një situate emergjente (COVID-19) që detyroi lojërat të shtyheshin. Java e 23-të është hera e parë që Serie A ka organizuar 10 ndeshje në 10 orare të ndryshme për një raund të vetëm.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close