Sport

Korça mirëpret Kampionatin e 30-të Ballkanik të Atletëve Master, i cili zhvillohet për herë të parë në Shqipëri

Për tri ditë me radhë Korça ka mirëpritur më shumë se 700 atletë nga Ballkani, të moshave 35 deri në 90 vjeç. Të gjithë ish-kampionë të vendeve të tyre. Atletë, të cilët kanë garuar në të gjitha disiplinat. Kastriot Malaj ku ka fituar dhe vendin e parë kampion ballkani për veteranët dhe Dhimitër Jorgo, janë dy prej 100 atletëve kuqezinj që merrnin pjesë në këtë kompeticion.

720 atletë nga Ballkani por edhe Evropa u bënë pjesë e aktivitetit, vizituan Korçën përfaqesues të qytetit tonë sportist të atletikes ishin Gëzim haruni ku morri dhe cmimin e dytë në këtë kampionat.

Ata janë shpallur kampion Ballkani në hedhjen e shtizës dhe diskut.Ish rekordmeni Kastriot Malaj është 61 vjeç, por për asnjë moment nuk ka ndaluar se marri me atletike, pasi siç thotë dhe vete është jeta e tij. Prej 40 vitesh mban të pathyer rekordin e hedhjes së shtizës, rekord që ka mbetur në arkivat e federatës…… Kastriot Malaj kampion Ballkani ndërkohë, Rudin Bektashi president i Ballkan Atletik Master, thotë se ky kampionat i pari i këtij lloji në morri dhe cmimin e dytë në këtë kampionat. vendin tone ka dhuruar emocione të forta.E veçanta e këtij edicioni ishte numri i lartë i pjesëmarrësve të huaj, ku veçohen sportistët e ardhur nga vendet e lindjes.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close