Sport

Sebastian Fetel ka marrë një goditje sot, Gjithçka, për vetëm 0,7 litra karburant, i është hequr vendi i dytë në Çmimin e Madh

Sebastian Fetel ka marrë një goditje të rëndë sot, teksa i është hequr vendi i dytë në Çmimin e Madh të Hungarisë në Formula 1. Gjithçka, për vetëm 0,7 litra karburant.

Piloti gjerman bëri një garë shumë të mirë dhe me meritë shkoi deri në vendin e dytë, duke luftuar shpesh edhe për kreun që i shkoi Sebastian Okon. Por në fund të garës, ai ndali makinën në pistë duke mos arritur ta çonte deri në bokse, pasi i mungonte karburanti.

Sipas rregullores, në çdo makinë duhet të ketë të paktën një litër karburant rezervë që të kontrollohet nga komisarët e pistës. Por Fetel kishte vetëm 0,3 litra ne njëvendshen e tij dhe kjo bëri që ndaj tij të hapej procedim. Në darkë, organizatorët vendosën që Fetel të skualifikohet dhe kështu ka ndryshuar renditja e garës, me vendin e dytë që i ka shkuar Hemilton dhe me të tretin që i shkoi Sainz të Ferrarit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: