Teknologji

​Apple bëhet kompania e parë amerikane që arrin vlerën 3 trilionë dollarë

Apple u bë kompania e parë amerikane që u vlerësua me mbi 3 trilionë dollarë të hënën, ndërsa kompania e teknologjisë vazhdoi rritjen e saj fenomenale të çmimit të aksioneve, duke u trefishuar në vlerë në më pak se katër vjet.

Një rritje e aksioneve të teknologjisë në epokën e pandemisë i ka çuar kompanitë e mëdha të teknologjisë amerikane në nivele të larta, duke tërhequr me vete tregjet e aksioneve të SHBA-së. Apple u bë kompania e parë trilion dollarësh në botë në gusht 2018, kaloi 2 trilionë dollarë më 2020 dhe arriti nivelin e ri të saj pasi tregtimi filloi pas festave dhe aksionet e saj kaluan 182.80 dollarë.

Vetëm Apple tani është më e vlefshme se vlerat e kombinuara të Boeing, Coca-Cola, Disney, Exxon-Mobil, McDonald’s, Netflix dhe Walmart. Aksionet e saj janë rritur 38% që nga fillimi i vitit 2021, një nga fitimet më të mëdha në indeksin mesatar industrial të tregut të aksioneve Dow Jones. Kompania publikoi fitimet e saj të fundit tremujore në tetor dhe realizoi një fitim prej 20.6 miliardë dollarësh gjatë tre muajve të mëparshëm, pavarësisht se vuante nga problemet e zinxhirit të furnizimit të lidhura me COVID.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close