Teknologji

​Top 10 makinat elektrike më të kërkuara

Pjesa e tregut e automjeteve elektrike në BE do të vazhdojë të rritet në vitin 2021. Në vitin 2019, makinat me bateri përbënin 3.4 për qind të të gjitha automjeteve të pasagjerëve të regjistruar rishtas në Bashkimin Evropian.

Tashmë në vitin 2020, pjesa e tyre e tregut u rrit në 9.7 për qind dhe në mars 2021, ajo u rrit në 16 për qind të shitjeve totale në BE. Një nga arsyet për këtë rritje duhet të gjendet në ofertën më të lartë të veturave elektrike krahasuar me vitet e mëparshme, dhe sigurisht që është domethënëse që Volkswagen Group ka lëshuar në treg disa vetura të reja elektrike, nga të cilat më e volitshme është VW ID.3.

Sidoqoftë, makina elektrike më e shitur në BE në mars 2021 (pa llogaritur tri vendet baltike dhe Luksemburgun) ishte Modeli 3 Tesla, ku 23.616 nga këto automjete u janë dorëzuar klientëve atë muaj. Pasohet nga Hyundai Kona EV (5.650 njësi) dhe Renault Zoe (5.373). Pesë të parat gjithashtu përfshinin dy Volkswagen elektrikë – ID.3 dhe ID.4.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: