fbpx
Teknologji

Facebook dhe Instagram mund të ndalen në Evropë

Facebook dhe Instagram ndoshta do të ndalohen së punuari në Evropë si pasojë e disa ndryshimeve të reja. Facebook mund të mos jetë në gjendje të sigurojë platformat e tij në Evropë nën ndryshimet e reja. Kompania tha se nuk do të ishte në gjendje të operonte në kontinent nëse nuk mund të lëvizte të dhënat e përdoruesve midis Evropës dhe Shteteve të Bashkuara.

Komisioneri Irlandez për Mbrojtjen e të Dhënave kishte sugjeruar që do të zbatonte një vendim të Gjykatës Evropiane të Drejtësisë që do të thoshte se transferimet e tilla të të dhënave do të shkelnin Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Facebook nuk është e vetmja kompani me shqetësime në lidhje me lëvizjen e të dhënave të përdoruesve.

Pas Brexit, përdoruesit e Google në Britani nuk mbrohen më nga GDPR dhe për këtë arsye të dhënat e përdoruesve do të zhvendosen në Shtetet e Bashkuara. Google pretendon se ndryshimi nuk do të shihte ndonjë ndryshim në standardet e mbrojtjes së të dhënave, diçka që qortohet nga aktivistët e privatësisë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button