Teknologji

Falë IA tashmë edhe robotë humanoidë si trajnerë personalë

Falë Inteligjencës Artificiale, një robot humanoid mund të bëhet një trajner personal, i aftë të ndjekë një person gjatë një seance stërvitjeje sportive. Ideja dhe zhvillimi i programit të robotit, pjesërisht edhe i hardëare-it të tij, janë rezultat i një projekti të kryer nga studentët e Shkollës së Lartë Politeknike të Milanos dhe Torinos.

Roboti i krijuar në këtë mënyrë mund të numërojë përsëritjet, të korrigjojë gabimet ose të tregojë performancat e mëparshme. Disa anëtarë të ekipit kanë themeluar tashmë një startup, Gymnasio, për të shfrytëzuar potencialin e tij në fushën e fitnesit në shtëpi.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close