fbpx
Teknologji

Kinë/ Kërkohet njohja e fytyrës për regjistrimin e kartës telefonike

Për një kontratë të re telefonike autoritetet kineze do të kërkojnë tani njohjen e fytyrës për të bërë regjistrimin.

Masa, e parashikuar në shtator nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit, synon të mbrojë të drejtat dhe interesat legjitime të qytetarëve në internet. ”Operatorët telefonikë duhet të përdorin inteligjencën artificiale dhe mjete të tjera teknologjike për të konstatuar identitetin e përdoruesve të rinj në kohën e lëshimit të numrave të telefonit’’, sipas ministrisë.

Këto masa, sipas ministrisë, do të forcojnë mbikëqyrjen dhe inspektimet duke promovuar rreptësisht regjistrimin të përdoruesve të vërtetë për telefoninë. Fushata për përdoruesit e vërtetë, e filluar në vitin 2013 me kartën e identitetit, tani mund të pasurohet nga inteligjenca artificiale.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button