fbpx
Teknologji

Ky megajaht 500 milionë dollarësh u projektua për t’u dukur si një mjellmë (Foto)

Lazzarini Design Studio zbuloi Avanguardia, një koncept i megajahtit i ndërtuar si një mjellmë me një “qafë të lëvizshme” dhe “kokë të lëvizshme”. Avanguardia, e cila italisht përkthehet si pararojë ose avangardë, është një emër në dukje i përshtatshëm për këtë jaht me formë unike që shfaq dukshëm një kullë kontrolli të ngjashme me kokën e mjellmës mbi pjesën tjetër të anijes.

Sipas studios së dizajnit me qendër në Romë, jahti u frymëzua nga disa seri të animuara nga Japonia ndërmjet viteve 1970 dhe 1980 që përshkruanin kokën e robotëve si qendra komande.

Por për sa i përket përbërësit specifik, krijuesi i tij nxori frymëzim nga një anime e vetme: “Casshan”, një seri që shfaqte një personazh robot mjellmë që pretendonte të ishte një grua. Qafa e kullës së kontrollit të kokës së mjellmës do të zgjatet dhe lëvizet.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button