Teknologji

Limuzina më e shpejtë në botë, 0-100 km në orë për gjashtë sekonda

Limuzina më e shpejtë në botë, e cila mund të shkojë nga 0-100 km në orë për vetëm gjashtë sekonda, është vënë në shitje për afro 340 mijë euro në Australi.

Limozina e tipit Ferrari 360 Modena, e cila u ndërtua në vitin 2003 por u rimodifikua në vitin 2012, ka marrë dy rekorde botëror Guinness duke qenë si makina më e shpejtë e këtij lloji, si dhe Ferrari më i gjatë në botë, shkruajnë mediet britanike.

Super-vetura është e pajisur me një sistem kinematik të tingullit rrethues, ndriçim LED, ekrane televizive, dyer me krahë. Mendohet se Ferrari, i cili mund zë vend për deri në dhjetë njerëz, mund të arrijë një shpejtësinë maksimale prej 267 km në orë. Vetura ka përshkuar afro 65 mijë kilometrash.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close