Teknologji

Makina fluturuese bën xhiron e parë, çdo gjë shkoi siç pritej

Prej vitesh është folur për një makinë fluturuese dhe kjo tashmë është realizuar.  Makina AirCar Prototype 1” ka bërë fluturimin e parë ndërqytetas, nga Nitra dhe përfundoi udhëtimin në Bratisllavë (Sllovaki), brenda 35 minutash. Mësohet se makina ka një motor BMË prej 160 kuajsh fuqi, që e lejon të arrijë një shpejtësi deri në 160 km/h.  Makina fluturuese është ideuar nga profesori Stefan Klein dhe është prodhuar nga kompania sllovake KleinVision.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: