Teknologji

Microsoft i jep lamtumirën Internet Explorer-it

Kanë mbetur pak më pak se tre muaj për Internet Explorer, shfletuesin e njohur të Microsoft.

Nga 15 qershori, softueri i shfletimit të internetit do të eliminohet tërësisht dhe do të zëvendësohet nga Edge, pasardhësi i prezantuar saktësisht dy vjet më parë.

Gjiganti Redmond ka publikuar një artikull të ri në të cilin kujton kohën e vendosur tashmë për Explorer, një program që, për kompaninë, nuk është më në hap me kohën, i pasigurt dhe i paaftë për të mbështetur shumë nga faqet e krijuara me teknologji moderne.

Sipas të dhënave më të fundit nga Stat Counter, i cili gjithashtu analizon tregun e shfletuesve të internetit, Internet Explorer përdoret nga 0,47% e të gjithë përdoruesve ndërsa në kulmin e kundërt është Chrome i Google, i zgjedhur nga 62,78% e shfletuesve.

Deri më sot, shfletuesi i ri nga Redmond është pak mbi pragun 4,6% të përdorimit global, ndërsa, në kulmin e tij, Internet Explorer kishte arritur mbi 90%, në vitet kur konkurrenca mungonte pothuajse plotësisht.

Versioni i parë u prezantua në 1995 ndërsa i fundit nuk është përditësuar që nga viti 2013.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close