Teknologji

Punëtorët ‘fantazmë’ kërkojnë të shihen dhe dëgjohen

Inteligjenca artificiale dhe mësimi makinerik ekzistojnë si pasojë e një pune të madhe nga njerëzit. Krahas shkencëtarëve, ka mijëra punëtorë me pagë të ulët, puna e të cilëve është të klasifikojnë dhe etiketojnë të dhënat – ‘gjaku’ i sistemeve të tilla. Por gjithnjë e më shumë ka pyetje nëse këta të ashtuquajtur punëtorë fantazmë po shfrytëzohen.

Ndërsa i trajnojmë makineritë të bëhen më njerëzore, a po i bëjmë njerëzit të punojnë më shumë si makineri?

Dhe çfarë roli luajnë këta punëtorë në formësimin e sistemeve të AI që po kontrollojnë gjithnjë e më shumë çdo aspekt të jetës sonë?

Një nga këto platforma të burimeve njerëzore të mirë-themeluiara, është Amazon Mechanical Turk, në pronësi të gjigandit të shitjes me pakicë në internet dhe drejtuar nga departamenti i saj i Shërbimeve të Ueb Amazon.

Por ka edhe të tjerë, të tilla si Samasource, CrowdFlower dhe Microworkers. Ata të gjithë lejojnë bizneset të punësojnë në distancë punëtorë nga kudo në botë për të bërë detyra që kompjuterat aktualisht nuk mund t’i bëjnë.

Këto detyra mund të jenë gjithçka, nga etiketimi i imazheve për të ndihmuar në përmirësimin e algoritmeve të vizionit kompjuterik, duke siguruar ndihmë për përpunimin e gjuhës natyrore, apo edhe duke vepruar si moderatorë të përmbajtjes për YouTube ose Twitter.

MTurk, siç dihet, është emëruar pas një sistemi automatik të shahut të Shekullit 18, i cili bëri një turne në Evropë – por më vonë u zbulua se kishte një njeri pas tij

Platforma është faturuar në faqen e saj të internetit si një treg i burimeve njerëzore dhe “një mënyrë e shkëlqyeshme për të minimizuar kostot dhe kohën për secilën fazë të zhvillimit të të mësuarit makinerik”.

Është një treg ku kërkuesit u kërkojnë punëtorëve të kryejnë një detyrë specifike.

“Shumica e punëtorëve e shohin MTurk si një punë me kohë të pjesshme ose një hobi të paguar, dhe ata gëzojnë fleksibilitetin për të zgjedhur detyrat që duan të kryejnë dhe të punojnë sa më shumë ose aq pak sa ata duan”, tha një zëdhënës i AWS.

Por për Sherry Stanley, e cila ka punuar për platformën për gjashtë vjet, është më shumë si një punë me kohë të plotë, një gjë që e ndihmoi atë të rriste tre fëmijët e saj, por një që e ka bërë atë të ndihet si një “pajisje e vogël” një makinë shumë të madhe.

“Turking është një nga të paktat mundësi pune që kam në Virxhinia Perëndimore, dhe si shumë punëtorë të tjerë turq, ne krenohemi me punën tonë,” i tha ajo BBC.

“Megjithatë, ne jemi në qejfin e Amazon. Si një nga kompanitë më të mëdha në botë, Amazon mbështetet tek punëtorët si unë që heshtin për kushtet e punës sonë.”

Ajo tha se jetoi “në frikë të vazhdueshme nga hakmarrja për të folur në lidhje me mënyrat se si po trajtohemi“.

Është e vështirë të përshkruash një ditë tipike për Sherry sepse, siç shprehet ajo, “orët ndryshojnë ditë për ditë dhe paga gjithashtu ndryshon”.

Por detyrat që asaj i kërkohet të kryejë janë të ndryshme, duke përfshirë etiketimin e imazheve dhe ndihmën e ndihmëses inteligjente Alexa të kuptojë dialektet rajonale.

Dhe ka gjithashtu një sërë çështjesh për të cilat ajo kërkon përgjigje, të tilla si:

pse disa punë janë refuzuar dhe pse punëtorëve, të cilët mund të kenë kaluar një kohë të gjatë në të, nuk u thuhet arsyeja, pse disa llogari pezullohen papritmas pa njoftim ose rrugë zyrtare për të sfiduar pezullimin, pse kërkuesit po vendosin çmimin e disa projekteve me ritme jashtëzakonisht të ulëta

Turkopticon është gjëja më e afërt që punëtorët e MTurk kanë me një sindikatë dhe grupi i avokatisë po punon për t’i bërë ata të ndihen më pak të padukshëm.

“Turkopticon është mjeti i vetëm që turqit kanë evoluar në një organizatë për t’u angazhuar me njëri-tjetrin në lidhje me kushtet e punës sonë dhe për ta bërë atë më mirë,” tha zonja Stanley

Ajo po mbledh fonde për të ndihmuar organizatën të krijojë një server të operuar nga punëtorët, ku kontraktorët mund të flasin me njëri-tjetrin për kushtet e punës.

Si përgjigje, Amazon i tha BBC se kishte prezantuar një tipar në 2019 që lejonte punëtorët të shihnin “nivelin e aktivitetit të kërkuesit, normën e miratimit të tyre dhe kohën mesatare të rishikimit të pagesës”.

Në një deklaratë, ajo tha: “Ndërsa shkalla e përgjithshme me të cilën detyrat e punëtorëve refuzohen nga kërkuesit është shumë e ulët (më pak se 1%), punëtorët gjithashtu kanë qasje në një numër metrikash që mund t’i ndihmojnë ata të përcaktojnë nëse duan të punojnë në një detyrë, përfshirë regjistrin historik të kërkuesit të pranimit të detyrave.

“MTurk vazhdon të ndihmojë një gamë të gjerë të punëtorëve të fitojnë para dhe të kontribuojnë në rritjen e komuniteteve të tyre.”

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: