fbpx
Teknologji

Rekord në Australi, krijohet interneti më i shpejtë në botë

Rekordet botërore të shpejtësisë së internetit janë regjistruar në Australi, ku ekspertët thonë se mund të shkarkojnë 1.000 filma HD në një sekondë. Ekipi nga universitetet Monash, Swinburne dhe RMIT regjistroi një shpejtësi prej 44.2 terabajt për sekondë, shpejtësia e herës së parë si ajo që është regjistruar ‘në natyrë’. Ky është një kontrast i madh me shpejtësinë mesatare të brezit të gjerë në Australi, që është rreth 11 megabits për sekondë, sipas kompanisë Akamai.

Për krahasim, ka një milion megabajt në një terabajt, kështu që lidhja e re 44.2 Tbps është 4 milion herë më e shpejtë se shpejtësia mesatare 11Mbps. Dr Bill Corcoran, autori bashkë-drejtues i studimit, tha se gjetjet tregojnë se infrastruktura ekzistuese mund të jetë duke u përmirësuar për të përmbushur kërkesat në rritje, në lidhje me internetin për gjithçka, nga Netflix tek automjetet.

Ai tha se kjo erdhi si nevojë e numrit të madh të njerëzve që përdorin internetin për punë në distancë dhe shërbime të tjera online. Ata përdorën një pajisje të re që zëvendëson 80 lazer me një pjesë të vetme, e cila është më e vogël dhe më e lehtëse hardueri ekzistues i telekomunikacionit.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button