Teknologji

Super-vetura që furnizohet me hidrogjen, kapë 100 km në orë për dy sekonda

Një firmë për prodhimin e makinave ka lansuar një model të ri që furnizohet me hidrogjen, e cila mund të përshkojë më se 1610 km pa pasur nevojë për ri-furnizim. XP1 nga firma Hyperion kap shpejtësinë prej 100 km në orë për vetëm 2.2 sekonda, sipas firmës, shkruan Daily Mail.

Rrugicaku i teknologjisë së lartë është produkt i gati një dekade zhvillimi, me makinë me të gjitha rrotat dhe një transmision me tre shpejtësi. Makina e destinuar për rrugë është duke u përgatitur qe një dekadë për prodhim, i cili supozohet të ketë ndërrues shpejtësish me tri mundësi. Firma nuk ka bërë të ditur çmimin apo shifrën e prodhimit të modelit në fjalë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close