fbpx
Teknologji

TrueBeam Radioterapi System – Teknologjia revolucionare

Dr. Ledio Bregu, Drejtor i Departamentit të Radioterapisë Hygeia, ka shpjeguar teknologjinë më bashkëkohore të investuar së fundmi në Spitalin Hygeia, në fushën e trajtimit të kancerit me rrezatim jonizues.

Dr.Bregu shpjegon në detaje avantazhet që kjo teknologji e re sjell për herë të parë për pacientët shqiptarë që vuajnë nga patologjitë tumorale krahasuar me teknologjitë e mëparshme të aplikuara në këtë fushë, siç janë koha shumë e shkurtër e trajtimit (vetëm 2 minuta) dhe preçizioni lartë i goditjes së masës tumorale duke ruajtur në të njëjtën kohë organet përreth si dhe shumë avantazhe të tjera që janë edhe ndër arsyet kryesore pse tashmë këta pacientë nuk kanë nevojë të udhëtojnë jashtë shtetit për të marrë këtë lloj trajtimi.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button