KurioziteteTeknologji

VIDEO\ Njihuni me robotët që do ‘punojnë’ në spitale dhe azile pleqsh

Teknologjia po avancon dhe së fundmi Daily Mail shkruan për shpikjen e disa robotëve të cilët do të jenë ‘punonjës’ në spitale dhe në shtëpitë e kujdesit të të moshuarve. Roboti është aq i shkathët sa mund të marrë kripë me gishta dhe është mjaftueshëm i fortë për të ngritur deri në 30 kg.

Fillimisht, roboti kontrollohet nga distanca nga njerëzit, por me kalimin e kohës do të mësojë se si t’i kryejë detyrat në mënyrë të pavarur.

Beomni tashmë është testuar në një azil në Kolorado, ku për më shumë se tre ditë ka matur temperaturat, ka shikuar pilulat poshtë gjuhës dhe madje ka kërcyer me pacientët për t’i gëzuar.

Roboti ka duar me gishta të mëdhenj që mund të kryejnë detyra delikate nga hapja e tapës së shishes deri tek injektimi i dikujt me gjilpërë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close