Teknologji

Zbulohet ekzoplaneti i ngjashëm me Neptunin

Një ekzoplanet i ri me madhësinë e Neptunit me një atmosferë thelbësore dhe potencial për ujë është identifikuar në hapësirë, sipas një studimi të ri. I njohur si TOI-1231 b, ekzoplaneti ka një orbitë 24-ditore rreth yllit të saj, TOI-1231, dhe mund të ketë një atmosferë të ngjashme me Neptunin, duke pasur parasysh madhësinë dhe dendësinë e tij.

TOI-1231 b është një nga ekzoplanetët më të ftohtë të zbuluar, me një temperaturë prej 140 gradë Fahrenheit. Studimet e mëparshme kanë sugjeruar që planetët me një temperaturë si kjo mund të kenë re të larta në atmosferë, por hulumtimet e mëtejshme në ekzoplanetin K2-18 b tregojnë se ka potencial për ujë në atmosferë.

Studiuesit zbuluan një ekzoplanet me madhësi Neptuni, i njohur si TOI-1231 b, me një ‘atmosferë të konsiderueshme’ dhe potencial për ujë   “Në krahasim me shumicën e planetëve të zbuluar deri më tani, të cilët shpesh kanë temperatura përvëluese në qindra ose mijëra gradë, TOI-1231 b është i ftohtë.”, tha autorja e studimit, Jennifer Burt.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: