Turizëm

Rikthehen aktivitetet kulturore në parkun kombëtar Butrint

Duket se ky sezon do të jetë i mbarë për Butrintin antik .Vizitoret e parë kanë ardhur ndërkohë që janë shtuar dhe eventet kulturore.Vetëm gjatë muajit prill janë dy veprimtari që do të zhvillohen në territorin e parkut .Ato do të pasohen me të tjera gjatë gjithë sezonit veror tha drtejtori i Parkut Kombëtar Eri Sulo .

Sipas tij janë bashkia Konispol dhe DRKK Vlorë që do të celin me eventet e tyre ,stinën e aktiviteteve në teatrin antic dhe mjediset e kalasë trekëndore të Butrintit.Tashmë është rikonstruktuar skena e teatrit dhe është përmirësuar infrastuktura mikëpritëse në Butrint si për vizitorët dhe për aktivitetet e ndryshme kulturore artistike dhe promovuese ,vuri në dukje drejtori i Parkut Kombëtar Butrint, Eri Sulo.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close