Turizëm

Shpresa turizmi në Sarandë, kompanitë e huaja rinisin prenotimet

Kur pritet hapja e kufijve me vendet e BE-së, sinjale pozitive vijnë nga Saranda përsa i përket turizmit. Pas javësh të tëra paralizim total të kësaj industrie, kanë nisur prenotimet e para nga turistët e huaj.

Moshapja e kufijve sidomos atyre detare i kushton Sarandës rreth 4 mijë turistë në javë. Operatorët turistikë janë optimist për muajin gusht dhe shtator, madje kompanitë e huaja që bashkëpunojnë me homologët e tyre shqiptarë i kanë rikthyer prenotimet e tyre në vjeshtë.

Në këtë periudhë Saranda ka vetëm pushues ditor në fundjavë ndërsa plazhi ditë pas dite ka filluar të jetë më i populluar kryesisht nga banorët e qytetit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: