Turizëm

Bedini, situata paraqitet optimiste me ardhjen e turistëve në Vlorë

Pas një viti të vështirë prej pandemisë turistët e huaj që të pushojnë në bregdetin shqiptar duket se do të jenë më të shumtë. Ndryshe nga më parë kanë nisur të shfaqin interes edhe turistë nga shtete që më herët nuk I kanë frekuentuar plazhet tona.

Arlint Henaj, një prej turooperatorëve në Vlorë jep më shumë detaje. “Nga Brazil është një risi për ketë vit. Janë vendet skandinave, që janë në rritje dhe kërkesat nga Rusia,” thotë Henaj.

Edhe administrori i një hoteli, Adnand Aliaj sqaron se që në nisje të sezonit janë befasuar nga fluksi i tursitëve të huaj.

Sezoni turistik i këtij viti ndryshe nga një vit më parë. Situata drejt përmirësimit, kjo edhe për shkak të situatës nga covid, cka i ben optimiste operatorët turistik ne Vlorë.

Në fakt interesimi ka shënuar rritje ,edhe nga vëndet që vitet e shkuara kishin më pak interes për Vlorën dhe Shqipërinë.

Kreu i operatorëve turistik për jugun Vasil Bedini ka konfirmuar se situata paraqitet optimiste,referuar edhe interesimit për rezervime, por edhe duke parë dy fundjavat e fundit ,me numrin e turistëve të ardhur në Vlorë

Padyshim që pritet serish qe peshen kryesore ta mbajne turistet rajonale, ndërsa sa i përket sezonit të këtij viti operatorët turistik, duhet të rivaklizojnë me vende si Mali i zi,që ka ulur ndjeshëm cmimet fakt ky që duhet të ndikojë dhe tek operatorët turitike në Vlorë.

Problematik nëse mund të quhet kështu mbetet fuqia punëtore sipas Bedinit,e cila gjithsesi do të marrë zgjidhje,ndërsa referuar sezonit situata duket më shumë optimiste, pas një viti me mjaft problematikë që preku këtë sektor gjatë vitit të kaluar.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close