Kuriozitete

FOTO-VIDEO/ Ishulli që pushtohet nga gaforret, quhet ishulli i Krishtlindjeve

E kuqe e ndritshme është ngjyra e zakonshme, por ekzistojnë mostra të cilat mund të jenë edhe portokalli dhe më rrallë disa kafshë të tilla janë të purpurta.

Ato janë një lloj i madh gaforresh. Dhe trupi i rritur i njërës prej tyre mund të matet deri në 116 mm. Guaska e gaforreve të kuqe të Ishullit të Krishtlindjes është e rrumbullakët dhe i mbyll mushkëritë dhe gushat e tyre.

Kthetrat e tyre janë zakonisht të një madhësie të barabartë. Meshkujt rriten më shumë se femrat, ndërsa femrat kanë një bark shumë më të gjerë dhe zakonisht kanë kthetra më të vogla se meshkujt.

Megjithatë, gaforret e vogla të ishullit të Krishtlindjeve e kanë barkun karakteristik të ngushtë kur bëhet fjalë për gjininë mashkullore.

Barku i gjerë në gaforren e kuqe të Ishullit të Krishtlindjeve të gjinisë femërore bëhet i dukshëm vetëm në vitin e tretë të rritjes.

Gaforret e kuqe rriten ngadalë në Ishujt e Krishtlindjeve, duke arritur afro 40mm në gjerësinë e koracës pas 4-5 vitesh. Ato janë seksualisht të pjekura në këtë moshë dhe fillojnë të marrin pjesë në migracionet mbarështuese.

Gaforret e kuqe, i rregullojnë vazhdimisht ‘duart’ e tyre gjate fazave te hershme te rritjes për të përputhur ato me madhësinë e trupit të tyre.

Quhet ishulli i krishtlindjeve për këtë arsye sepse në çdo vit aty ndodh migrimi i gaforreve të kuqe.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button