Lajme

Anti-mafia italiane: Si po rekrutohen të rinjtë nga bandat shqiptare

“Bandat shqiptare, organizata e huaj më e pranishme në Itali”. Kështu shprehet në raportin e saj të fundit Antimafia italiane.

E cituar nga portali përtej Adriatikut, cn24tv.it, theksohet se sjellja e dhunshme shfaqet jo vetëm për pazare kriminale por edhe për të zgjidhur sherre mes grupeve rivale.

Në raport vihet në dukje edhe një predispozitë e theksuar e përfshirjes së më të rinjve brenda organizatave kriminale.

“Antimafia italiane (DIA) në raportimin e fundit semestral ka bërë edhe një përshkrim për bosët e drogës duke i quajtur si te ‘si  të rinj’, ‘të pamëshirshëm’ dhe ‘arrogantë’. Në  fashikujt e fundit janë regjistruar raste të mafiozëve të moshave nga 14-18 vjeç”, por si duket grupmosha 18-40 ka një dimension të konsiderueshëm” duke kaluar edhe grupmoshën 40-65 vjeç ne aktivitetet kriminale. Por DIA nuk ka dyshim që kriminaliteti shqiptar është organizata e huaj më e pranishme në rang kombëtar në Itali”, thuhet në raportin e Antimafias italiane. 

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button