Covid-19

KE njeh vaksinat e Covid për Maqedoninë e Veriut, Turqinë e Ukrainën, shqipëria përjashtohet

Komisioni Europian ka njohur ekuivalencën e certifikatës digjitale Covid për Maqedoninë e Veriut, Turqinë dhe Ukrainën, kurse Shqipëria nuk bën pjesë. Komisioni Europian miratoi një ditë më parë tre vendime ekuivalente për Maqedoninë e Veriut, Turqinë dhe Ukrainën, të cilat kanë hyrë sot në fuqi.

Kjo do të thotë që vendet do të lidhen me sistemin e BE -së dhe se certifikatat COVID të lëshuara nga Maqedonia e Veriut, Turqia dhe Ukraina do të pranohen në BE, nën të njëjtat kushte si Certifikata digjitale e BE -së për COVID.

Në të njëjtën kohë, Maqedonia e Veriut, Turqia dhe Ukraina kanë rënë dakord të pranojnë Certifikatën digjitale COVID të BE -së për udhëtime nga BE në vendet e tyre. Pjesëmarrja e tyre në Certifikatën digjitale të COVID -it të BE -së do të lehtësojë kështu udhëtimin e sigurt për dhe nga BE.  Komisioneri për Drejtësinë, Didier Reynders, tha: “Jam i kënaqur të shoh që lista e vendeve që zbatojnë një sistem të bazuar në Certifikatën Digjitale COVID të BE -së po rritet në mënyrë të qëndrueshme dhe ne po vendosim standarde ndërkombëtarisht. Kjo do të ndihmojë në lehtësimin e udhëtimit të sigurt, edhe përtej kufijve të Bashkimit tonë”.

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Olivér Várhelyi, theksoi: “Ndërsa luftojmë së bashku pandeminë, partnerët tanë janë gjithashtu një pjesë integrale e hapjes së sigurt së bashku. Unë mirëpres Ukrainën, Maqedoninë e Veriut dhe Turqinë në sistemin tonë të Certifikatave Digjitale COVID dhe pres që më shumë fqinjët tanë të lidhen së shpejti”.

Tre vendimet e miratuara kanë hyrë në fuqi sot më 20 gusht 2021 dhe janë në dispozicion në internet. Komisioni vazhdon bashkëpunimin me vendet e tjera të treta për t’i lidhur ato me sistemin e BE -së.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close